Sidor

22 maj, 2016

Öva och lära om


Det var tydligen rädisa som jag planterat. Det hade jag helt förträngt.
Nu har det gått några veckor med arbetsträning. Har backat i måendet på vissa sätt, men kommit framåt på andra. Allt som allt så har jag börjat stabilisera mig.
Jag har ett block som jag skriver i under tiden jag är på jobbet. Jag skriver när jag reagerar på händelser eller uppgifter, får någon tanke eller idé, och om hur dagen har gått.
Det jag hela tiden försöker hålla i åtanke är att jag tränar mig. Det är inte själva arbetet jag behöver träna på, det kan jag ju utantill, utan att förhålla mig annorlunda till jobbet. Jag tränar på att lära alla nya hjärnceller att associera min arbetsplats till andra känslor och reaktioner än tidigare, för att undvika att köra på i gamla hjulspår. Vissa gånger är det svårt. Många reaktioner sitter i ryggmärgen och jag får stanna upp och reflektera över situationen och hur jag reagerade. Det kräver full koncentration så det är välbehövligt att jag har anpassade arbetsuppgifter.

Men det är ju inte så att jag helt och hållet ska ändra på mig själv, även om det är jag som blivit sjuk. Jag behöver också komma ihåg att justera förutsättningarna för att jag ska lyckas. Anpassa min omgivning så att jag får en bra vardag.
Det där med balansen.
Balans i energin så att jag inte gör slut på mig helt när jag är på jobbet utan har tillräckligt kvar tills jag kommer hem.

2 kommentarer:

Eva Svärd sa...

Så var det den där lilla, balansen 😉

Caroline sa...

Ja, den "lilla" detaljen balans. :-D