Sidor

04 maj, 2016

Nyorientering

Nu har jag börjat arbetsträna.

Det känns lite som att ta första doppet på sommaren när vattnet fortfarande är rätt kallt. Man vet att man kommer hisna när man doppar magen, och att man kommer skaka tänder för att det var så kallt. Sen måste man sitta på stranden och värma upp sig innan man hoppar i en stund igen.

Två timmar i två dagar har jag varit där och idag är "vilodag". 
Hujedamej vad det behövdes! Känner mig allmänt omtöcknad och har sovit flera timmar på förmiddagen idag. 
Att jag skulle bli tröttare och få mer symptom har jag varit beredd på så jag tar det med ro. Har fått enormt bra stöd och värdefulla tips av mina medmänniskor på vad man ska tänka på när man kommit till denna del av återhämtningen. Det har gjort mina förväntningar mer realistiska och hjälpt till att forma hur jag lagt upp arbetsträningen. Nu till en början tänker jag mig 2,5 timmar 4 dagar i veckan och sen får vi se. Målet är ju inte att pressa mig till jobbet, utan att träna på att använda mina redskap i den miljö där jag blev sjuk. Att utmana mig själv lagom mycket och att lära mig att gasa och bromsa efter behov.

Även om det var ansträngande så var det underbart att komma tillbaka till jobbet. Jag har verkligen saknat allt. Kollegorna, stämningen, huset. Så att nu orka vara där, om än bara en liten stund, gör mig glad!

Nu börjar något komma! Jag tror det är morot. Men jag är inte säker för det kan var palsternacka också. Jag har glömt bort det.

2 kommentarer:

Eva Svärd sa...

Så skoj att läsa att du känt det så positivt att komma till jobbet. Lycka till

Caroline sa...

Tack, Eva. :-)